čtvrtek 24. března 2011

First warm day of Spring



Dnes jsem ve škole dostala za úkol napsat slohovou práci s tématem: Generace líných teenagerů: pravda, nebo omyl? Téma mi přišlo více než vhodné k zamyšlení. Vždyť kdo naši generaci označuje za línou? Většinou je to generace našich babiček a prababiček. Včera jsem cestou domů vyslechla velmi zajímavý rozhovor mezi dvěma seniory.

paní: A jak se mají vnoučata?
pán: Agáta se má dobře a Bruno má teď čtyřku z matematiky a to je teprve v sedmé třídě, to má z toho, jak pořád sedí u počítače a je na tom „fejsbůku“, nebo kouká na televizi, ale řeknu Vám, že je oba nic nebaví. Zrovna nedávno u nich byl syn a vzal je do muzea, ale byli znudění a pořád koukali, aby už byli doma.

Z komplexního pozorování a neslušného poslouchání cizích rozhovorů, mezi seniory začínám pomalu dospívat k názoru, že nás za línou generaci bez zájmů označují hlavně z důvodu našeho pobytu u moderních technologií. Ale nechápou, že počítač je pro nás zdroj sloužící k navazování nových kontaktů a v jistém slova smyslu i prostředek k seberealizaci a sebeuplatnění. Televizi využíváme jako zdroj k příjmu nových informací ať už ze světa všeobecně nebo ze světa kinematografie, gastronomie, kultury a ze světa celebrit. Jednou se mně moje dvaasedmdesátiletá babička zeptala, proč pořád trčím zavřená doma a nejdu se nějak zabavit ven na čerstvý vzduch. Ono se to lehce řekne. Babička vyrůstající  v době, kdy všichni byli čestní, jako Rychlé Šípy, si nedokáže představit, jak je v dnešní době složité se zabavit venku.

Moje otázka tedy zní, je naše generace opravdu líná a bez zájmu, nebo nás jen špatně vnímají generace předchozí?







 ( s Ainkou na obědě)

 (moje závislost Coca-Cola light)

 (můj náramek s Minnie, za který se vůbec nestydím :D)

 (antiperspirant, orbitky, parfém, taštička s make-upem..., zkrátka věci, bez kterých bych nevyšla z domu)
(můj nejoblíbenější salát)

xx B
wearing: šaty, kabát- H&M(díky Kátě a Kátě a showroomu), balerínky, světřík- Zara 

14 komentářů:

  1. myslím, že to nezáleží ani tak na generaci, jako spíš na povaze každého člověka. Např. můj bratr je líný jak veš a já se zase za líného člověka nepovažuju...myslím,že je to dost individuální
    J.

    OdpovědětVymazat
  2. Tebe a Abny mám ráda :),hrozně moc se mi libí ty šaty a kabát !

    http://kockandy.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. To byl perfektní den :) A moc ti to slušelo. Myslíš, když byli všichni čestní jako rychlé šípy úplně jako v Adriánii? :D

    OdpovědětVymazat
  4. zase super post :o) sekne ti to... a lini? myslim ze maspravdu - mnoho aktivit dnesni generace nejak souvis s internetem- minimalne jejich propagace, realizace a proto to mozna vypada, ze nic nedelame.... problem je ale v tom, ze co nas hlavne zajima je "inspirovani se" - za inspiraci uz nemusime do muzea, kdyz mame vsechno na googlu... jen obcas mnozi z nas (me nevyjimaje) zapominaji, ze videt neco na vlastni oci je neco jineho, nez jit kolem toho pomoci street view ;o)

    OdpovědětVymazat
  5. to jsem taky dnes psala, šla jsem na ti lišácky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Baví mě ta kombinace vzorů.

    A.

    OdpovědětVymazat
  7. ty! ty! ty! ty mas tie saty srdieckove z hm po ktorych som tak tuzila ale boli mi male cez prsá.. :)

    a strasne ti to pristane mas hrozne sibalské ocká :)

    OdpovědětVymazat
  8. muzu se zeptat,co je to za restauraci?:)

    OdpovědětVymazat
  9. Mám stejnej parfém - a na ten salát jsem právě dostala chuť, vypadá fantasticky! Jinak s tou línou generací jsi to vystihla, hold starším lidem už nevysvětlíš, že počítač může být také zdrojem inspirace a slouží nejen ke zbytečnému poflakování. :) Kdoví, co budem za padesát let říkat my. :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Hej a ja myslela, ze lenost je jen moje výsada a on je to celogeneracni problem!!:-)))
    No a starsi generace, skoda mluvit!!! Protoze "ach ta dnešní mláde...ach ty dnešní důchodci!":-))

    OdpovědětVymazat
  11. Verim v lenost. :)
    A jsem rada, ze zavislost na C-C light nemam jen ja. :))

    OdpovědětVymazat
  12. tyjo fakt ti to slusi:)kombinace tech vzoru je uzasna a saticky ti opravdu sednou;)

    OdpovědětVymazat
  13. pekny kabat, ale co se tyce te slohovky, vubec s tebou nesouhlasim. sezeni u pc a televize velmi malokdy souvisi s nejakym serioznim prijimanim informaci a blablabla. jasne, nekdo si na netu nasel svuj zajem (blogeri treba :)), ale majoritni podil lidi proste jen nema nic lepsiho na praci. vetsina mych vrstevniku je doopravdy bez sebemensiho vazneho zajmu a zivot spis jen tak ukrajuje, nez by ho zila. na druhou stranu, tohle neni problem jen post-pubertaku... tech lidi, co je jejich zivot do prace-z prace-televize-do prace, je az desive moc.
    co se tyce zabavovani se venku, ani nahodou to neni v dnesni dobe slozite. proc by proboha melo byt? :) naopak, mame o tolik prilezitosti a moznosti vic nez generace nasich babicek.. mozna jsme jima jen prilis zhyckani ,-))

    OdpovědětVymazat