pátek 30. března 2012

Patricia Vincent fashion show




Na včerejší večer jen tak nezapomenu a to hned díky několika událostem. Bylo mi umožněno se zúčastnit módní přehlídky začínající, nicméně talentované módní návrhářky Patricie Vincent. A o příjemnou atmosféru, jenž mne doprovázela celý večer, se postarali moji přátelé z Velké Británie. Nyní něco málo k Patricii. V roce 2002 se přestěhovala z rodné Bukurešti do Vídně, kde začala studovat módní design. Když jsem se ji ptala, proč zrovna ve Vídni, odpověděla, že zde byla na prázdninách a Vídeň si zamilovala do té míry, až se rozhodla zůstat. V roce 2006 ve Vídni otevřela svůj první ateliér. Na Vídni se jí z tvůrčího hlediska líbí hlavně to, že zde není nijak omezována a může zde plně projevovat svou tvůrčí představivost a kreativitu.

O show:

Když jsem usedla, nevěděla jsem, co čekat, módní přehlídka se odehrávala v prostorech Rumunské ambasády, takže výběr osazenstva byl mix ze všech různých národností, od Rakušanů po Brity, nicméně velmi strohý. Když začala módní přehlídka chtěla jsem začít kritizovat: "Ten zip je moc vidět.", "Tento model vypadá velmi konfekčně."... Můj názor se ovšem změnil na konci, když Patricia přišla na "děkovačku" a já si za zářivým úsměvem, této čokoládové krásky všimla(nicméně celkem dobře zamaskovaných) kruhů pod očima od toho, jak celé noci nespala a snažila se své modely, na kterých pracuje a vytváří úplně sama, co nejvíce přiblížit k dokonalosti. A jak tam tak stála s pokorným úsměvem, užívajíc si potlesk z každé ruky, už jsem neměla tendenci cokoli kritizovat. Po přehlídce začala Patricia korzovat mezi hosty a velmi ochotně dávat rozhovory a odpovídat na otázky novinářů. A já ve finále zjistila, že mé favorizované šaty jsou stejné, jako ty Miss Austria, se kterou jsem se seznámila v průběhu večera. 

Mám-li to shrnout, i když je jasné, že její modely budou muset urazit ještě dlouhou cestu, než se objeví na stránkách Vogue vedle, Diora, či Chanelu, mají nakročeno správným směrem. A já doufám, že Patricie tohoto dosáhne, protože si to za svou tvrdou dřinu a odhodlání definitivně zaslouží:-)







xx B

5 komentářů:

  1. ty jo, to vypadá skvěle! je dobře, že se tihle mladí návrháři podporují a její modely vypadají velice žensky! :)
    www.kavarenskapovalecka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný článek! Mladý návrhář se zkrátka nedá úplně srovnávat se zavedenými módními domy, chce to občas přimhouřit oko!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný, já těmhle lidem moc fandím a ráda bych i nějaký kousek od nich měla.

    OdpovědětVymazat