úterý 18. října 2011

Boyfriend, Burberry, Bath


Sobotní den byl pro mě jeden velký debut, poprvé mě v Anglii navštívil přítel, poprvé jsem byla v Bath a poprvé jsem na sobě měla svou Burberry šálu.

Bath bych popsala, jako město s historií, každá budova, každý strom a řekla bych, že i každá dlažební kostka tam má svůj vlastní příběh. Voda z pramenů, které lemují celé město, byla používána na léčbu různých neduhů, což bylo od alžbětinské po georgiánskou dobu hlavním důvodem, proč bylo toto místo vyhledávaným cílem šlechty. Posloužilo také jako inspirace k nejednomu filmu, já osobně mám nejraději The Duchess s Keirou Knightley v hlavní roli.




Bath ovšem není jen městem oblíbeným turisty, kterých je tedy všude plno, ale je oblíbené v Británii všeobecně a spoustu Britů ho jezdí pravidelně navštěvovat každý víkend.




Bath je město zamilovaných, tak jsme si ho s přítelem patřičně užili, mohu říci, že to pro náš vztah byla i do jisté míry zkouška. Jako například, když jsem ho donutila vstát v 6 a celý den se toulat uličkami tohoto okouzlujícího místa.




Je to zvláštní, na ty nejlepší restaurace narazím vždy náhodou. Jako v sobotu, když jsme s přítelem objevila restauraci Firehouse. Obsluha byla neuvěřitelně milá, interiér příjemný a jídlo bylo to nejlepší, co jsem v poslední době jedla. Pokud někdy navštívíte Bath, Firehouse Rotisserie rozhodně doporučuji navštívit.






Na návštěvu Bath jsem se pečlivě připravovala. A díky tomu, že spousta mých britských přátel Bath pravidelně navštěvují jsem získala typy, co si v Bath rozhodně nenechat ujít, které si nemůžu pochopitelně nechat pro sebe.


Pump-Room


Má kabelka z broušené kůže se díky mému au-pairství stala nepoužitelnou, tak jsem se rozhodla pro klasickou Longchampku. Kterou jsem pořídila v Mallory, který má tradici již od roku 1898.


Další věcí, kterou si v Bath nemůžete nechat ujít je open Top bus Tour a následné občerstvení u Sally Lunns - nejslavnější coffe shop. Sally vás překvapí širokým sortimentem a interiérem v tradičním britském stylu.

Já osobně jsem se bohužel k Sally nedostala, tak jsem jako přijatelnou náhražku zvolila návštěvu čokoládovny.



O to, že sobotu jen tak nezapomenu se postaral přítel, který nám jako závěrečnou třešničkou na dortu, nechal připravit romantickou večeři.

wearing: brýle- Ray-Ban, šála- Burberry, kabelka - Longchamp, kalhoty, bunda - Zara, tričko, boty -H&M
xx B





7 komentářů:

  1. krásné! a máš výborné boty!! můžu se zeptat odkud? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotečky+článek s přítelem vám to vážně moc sluší...:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Bath miluju, taky se mi tam moc libilo!

    OdpovědětVymazat
  4. to je kouzelné :-) v Anglii je tak krásně

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem ráda, že jsi zpět a zase přispíváš! :)
    Tvé články jsou skvělé, takže prosím pokračuj :)
    Tína

    OdpovědětVymazat
  6. pekne fotky, urcite jste si to s pritelem uzili :)

    OdpovědětVymazat
  7. Všem moc děkuji za komentáře:-).

    Anonymní: Úplně jsem to zapomněla napsat do "wearing", nicméně chyba je napravená a boty jsou z H&M na Oxford Street:-)

    OdpovědětVymazat