pátek 28. října 2011

The English woman


Každý čtvrtek vídávám Katie. Katie žije v malém městečku Bray nedaleko Windsoru, které bych označila jako místo, kde žijí a scházejí se elity. Je malé diskrétní a honosné, na kriketové turnaje konající se na místním kriketovém hřišti jsou členové královské rodiny pravidelnými návštěvníky a do místní restaurace Fat Duck, která je velmi populární, si musíte udělat rezervaci minimálně dva měsíce předem. Katie mě rovněž informovala, že je na denním pořádku přiletět na večeři do Fat Duck helikoptérou. A nyní zpět ke Katie. Když jsem jí viděla poprvé, nemohla jsem si vybavit nikoho, ke komu bych jí přirovnala. Katie je prostě jedinečná. Dokonale si umí užívat života. Byla v národním plaveckém týmu, vedla jedno z odděleních Harrods a část života pracovala jako stewardka Britsh airlines. Ať už popisuje její dobrodružství z Bahamských ostrovů, Seychel, New Yorku, nebo mi ukazuje svou sbírku kabátků Max Mara, pokaždé ji poslouchám a sleduji se zatajeným dechem.








Když jsem vstoupila do Katiina domu, z každého kouta na mě mrkal suvenýr z jiné části země. Co mě ovšem nejvíce zaujalo, byla Katiina sbírka parfému, kterých má přes 200!



Katie bych vlastně definovala, jako typickou anglickou ženu, moderní, nezávislou, užívající si maximálně života a složenou z mnoha ctností a zvláštností. V minulém čísle britské Vogue mě zaujala věta: " To the outside world, there are only two types of English women - Royal and Kate Moss. Ano, když se někoho zeptáte, která žena se mu vybaví zmíníte-li Anglii, pravděpodobně vám odpoví, Kate Moss, Vévodkyně z Cambridge, nebo Emma Watson. Já jsem ovšem objevila pár dalších ženských ikon, které rozhodně stojí za zmínku.


Tracy Emin, trochu anarchistka se smyslem pro humor, provokativní královna YBA.


Gladys Cooper, velmi krásná herečka, která jako první žena účinkovala v divadle West End.


Rachel Weisz, zamilovala jsem si jí už ve filmu Mumie, kde předvedla úžasný herecký výkon.


Nancy Mitford, jízlivá dědička.


Pheobe Philo, kreativní ředitelka Céline.


Princess Elizabeth vedla armádní nemocnici během druhé světové války.


Lily Cole nádherná modelka, která se objevila na stránkách mnoha prestižních módních magazínů.

A která žena se vybaví vám, zmíní-li někdo Spojené Království?

xx B






5 komentářů:

  1. Skvělý článek ! Máš opravdu štěstí být na takových místech. mě se vybaví Emma Watson, ale taky miluju Rachel Weisz...

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, chtěla bych ti napsat, že máš moc pěkný blog, tvoje články jsou zajímavé a mají hlavu a patu, což se o jiných blozích říct nedá. Jinak mně se vybaví při zmínce o UK právě Vévodkyně z Cambridge a možná ještě tak Keira Knightley :)

    OdpovědětVymazat
  3. Lily Cole je absolutně úchvatná, máš pravdu. Objevila jsem ji nejprve jako herečku, o modelingové kariéře jsem zjistila až po příchodu z kina :)
    A bude to znít směšně, ale když jsem četla o tom, že se každý čtvrtek vídáš s Katie a kousek pod tím že na kriket v Bray jezdí královská rodina, v první chvíli mě napadlo že už ses seznámila s Kate Middleton! :D
    Ach jo, tak příště.
    Eva

    OdpovědětVymazat